Home

Jeu de Boules-vereniging De Duup

Op 18 oktober 2009 is in de tuin van “De Duup” de eerste jeu de boulesbaan aangelegd. De baan kwam tot stand door zelfwerkzaamheid van de leden van de prille Jeu de Boules-vereniging De Duup en door een donatie van het Oranjefonds. Ook de tuin werd opgeknapt en er kwamen zitjes. Inmiddels beschikt de vereniging over drie banen. De vereniging telt thans 17 vaste leden in de leeftijd van 68 tot 83 jaar. Geregeld komen ook andere buurtbewoners een balletje mee werpen; iedereen is welkom.
Op dinsdagmiddag is het vrij gooien, oefenen op de techniek. Op donderdagmiddag is er een onderlinge competitie, met aan het eind van het seizoen een mooie prijs voor de winnaar. Soms doet zich de mogelijkheid voor om een uitwedstrijd te spelen. Zo speelde de vereniging tegen een team van de Kerkstraat, tegen teams uit Meerlo en Herkenbosch.
Bij slecht weer wordt het speelveld verplaatst naar binnen.
Het is een goede gewoonte om het seizoen af te sluiten met een bbq met partners.
Wie zin heeft: kom gewoon een keer kijken en/of speel een keer vrijblijvend mee. De vereniging staat open voor nieuwe leden.
De 17 leden van de Jeu de boulesclub kunnen terugkijken op een fijn 2017. Het afgelopen jaar werd het terrein achter de Duup weer verfraaid. Er liggen inmiddels drie banen, voorzien van rode split en zelfs met afvoer van het regenwater. Van het Oranjefonds ontvingen we geld voor de aankoop van een picknicktafel met twee banken. En dankzij een bijdrage van het Comité van samenwerking werd er nog een mooie bank aangeschaft. Bij droog weer en een beetje zon is het aangenaam vertoeven achter de Duup! Bij regen en of kou leggen we binnen in de grote zaal drie banen.
We vinden het heel jammer dat onze twee oudste leden, Jan Wolfhagen en Jan Reynders, vanwege hun hoge leeftijd besloten hebben om dit jaar definitief te stoppen.
Naast serieus en soms ook fanatiek spel is er ook tijd voor gezellig koffie en/of thee drinken, vaak met lekkere vlaai. In een onderlinge competitie wordt er twee maal per jaar een winnaar bekend gemaakt.
De winnaars in 2017 zijn: Eerste halfjaar: 1. Ad Frenken 2. Paul Peelen 3. Willie Oosterholt; Tweede half jaar 1. Mien Craemers 2. Harrie Cox 3. Els Verheggen. Kom gerust kijken op donderdagmiddag. Er is volop ruimte om mee te doen.
De leden en het bestuur van de Jeu de boulesclub De Duup wensen alle inwoners van Asenray een gelukkig en gezond 2018! Info: Frans Verheggen Telefoon: 0475-329812 Email: verheggenf@planet.nl
Tot ons grote verdriet is op 12 december 2017 ons oud-lid Jan Reynders gestorven. Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte.

 

     
Comité van Samenwerking